오늘은 맛있는 떡볶이 레시피를 알아보겠습니다.
떡볶이 재료
- 소스 : 고추장 1스푼, 고춧가루 2스푼, 진간장 1스푼, 설탕 1스푼
고춧가루는 고운 고춧가루가 더 좋습니다. 소스에 카레가루나 후추가 약간 들어가도 맛있습니다.
- 물 또는 육수 (멸치 육수, 치킨 스톡 등)
재료가 잠길 정도만 있으면 됩니다. 생각보다 적게 잡으셔야 합니다. (잘 졸아들지 않음)
- 떡, 어묵, 양배추, 대파, 소시지 등 원하는 재료를 원하는 만큼 준비해 주세요.
쌀떡은 잘 퍼지고 냄비 바닥에 눌어붙기 쉽습니다.
떡볶이 과정
1. 소스를 계량해서 섞어둡니다. 잠시 숙성해 두면 맛이 더 잘 어우러집니다.
2. 냄비에 물을 끓입니다. 물이 끓으면 떡 등의 재료와 소스를 넣어줍니다.
소스를 먼저 넣으면 갑자기 끓어 넘치면서 소스가 밖으로 넘치거나 소스가 냄비 벽에 묻을 수 있습니다. 재료를 넣고 소스를 넣어주세요.
3. 재료들이 눌어붙지 않도록 잘 저어주고, 재료들이 다 익으면 완성입니다. 간을 보고 부족한 양념을 추가하되, 더 매운맛을 원하신다면 고추장보다는 고춧가루를 넣어야 많이 텁텁해지지 않습니다.
Tteokbokki Ingredients
- sauce : red pepper paste 1 Tsp, red pepper powder 2 Tsp, soy sauce 1 Tsp, sugar 1 Tsp
Fine red pepper powder is better for red pepper powder. It's delicious even if there's a little curry powder or pepper is added.
Tteokbokki Process
1. Measure and mix the sauce. It tastes better if you ripen it for a while.
2. Bring water to a boil in a pot. When the water boils, add ingredients such as rice cake and sauce.
If you put the sauce in first, it may suddenly boil over, overflowing the sauce outwards, or the sauce may be buried on the pot wall. Add ingredients and sauce.
3. Stir well so that the ingredients don't stick together, and when the ingredients are done, it's done. Taste and add the seasoning that is lacking, but if you want a spicier taste, you need to add red pepper powder rather than red pepper paste to prevent it from getting too sticky.
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